PODRĘCZNIKI
Sortuj według:
Branża gastronomia. Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem 2. Podręcznik. Nauczanie zawodowe - szkoła ponadgimnazjalna

Branża gastronomia. Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem 2. Podręcznik. Nauczanie zawodowe - szkoła ponadgimnazjalna

4.00

Autor: Małgorzata Konarzewska

Wydawnictwo: Rea
ISBN: 9788302140792
Kategoria: Podręczniki
Podręcznik składa się z trzech części, jest przeznaczony dla techników i szkół policealnych kształcących w zawodzie "kucharz". Omawia ocenę towaroznawczą przetworów zbożowych, mięsa i podrobów zwierząt rzeźnych, drobiu, dziczyzny, ryb i owoców morza oraz sposoby ich wykorzystania w produkcji potraw. W tej części omówiono także sposoby...
Cena
44.10zł
Tania Książka
Zobacz książkę Kup książkę Oferta 2 księgarń!
Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. Podręcznik. Część 1 - kształcenie zawodowe

Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. Podręcznik. Część 1 - kształcenie zawodowe

Podręcznik składa się z trzech części. Opracowano go zgodnie z podstawą programową i programem nauczania dla zawodu "kucharz" na poziomie technikum. Zawiera wiadomości o środkach spożywczych, sposobach oceny sensorycznej surowców i potraw. Wiele uwagi poświęcono zagadnieniom bezpieczeństwa i higieny pracy w gastronomii, prawu żywnościowemu oraz...
Cena
42.99zł
Tania Książka
Zobacz książkę Kup książkę Oferta 2 księgarń!
Branża rolnictwo i ogrodnictwo. Produkcja zwierzęca. Część 2. Podręcznik. Nauczanie zawodowe - szkoła ponadgimnazjalna

Branża rolnictwo i ogrodnictwo. Produkcja zwierzęca. Część 2. Podręcznik. Nauczanie zawodowe - szkoła ponadgimnazjalna

Część druga zawiera informacje z zakresu:- technologicznych podstaw chowu i hodowli bydła (jego pochodzenie, rozród, odchów, żywienie, pielęgnacja, metody poskramiania), owiec i kóz;- technologicznych podstaw chowu trzody chlewnej (jej znaczenie gospodarcze i uwarunkowania produkcji, typy użytkowe, podstawy i systemy żywienia);- chowu i użytkowania...
Cena
52.30zł
Tania Książka
Zobacz książkę Kup książkę Oferta 2 księgarń!
Obsługa ruchu turystycznego. Podręcznik do nauki zawodu. Technik obsługi turystycznej. Podręcznik. Część 2 - nauczanie zawodowe

Obsługa ruchu turystycznego. Podręcznik do nauki zawodu. Technik obsługi turystycznej. Podręcznik. Część 2 - nauczanie zawodowe

4.00

Autor: Maria Peć; Iwona Michniewicz

Wydawnictwo: Rea
ISBN: 9788302140938
Kategoria: Podręczniki
Podręcznik przeznaczony do nauki zawodu technik obsługi turystycznej na poziomie technikum i szkoły policealnej. Materiał został podzielony na trzy części. W części drugiej przedstawiono: bazę gastronomiczną w turystyce, transport w turystyce....
Cena
32.49zł
Tania Książka
Zobacz książkę Kup książkę Oferta 2 księgarń!
Branża turystyka i hotelarstwo. Podstawy turystyki. Podręcznik. Nauczanie zawodowe - szkoła ponadgimnazjalna

Branża turystyka i hotelarstwo. Podstawy turystyki. Podręcznik. Nauczanie zawodowe - szkoła ponadgimnazjalna

Podręcznik przeznaczony dla uczniów i słuchaczy kształcących się w zawodzie "technik obsługi turystycznej". Mogą z niego korzystać również uczniowie szkół hotelarskich, studenci oraz osoby zainteresowane zagadnieniami krajowego i międzynarodowego ruchu turystycznego. Książka obejmuje zagadnienia dotyczące: - podstawowych wiadomości z zakresu...
Cena
37.99zł
Tania Książka
Zobacz książkę Kup książkę Oferta 2 księgarń!
Język niemiecki. Informator o egzaminie maturalnym od 2015 r. Materiały pomocnicze - szkoła ponadgimnazjalna

Język niemiecki. Informator o egzaminie maturalnym od 2015 r. Materiały pomocnicze - szkoła ponadgimnazjalna

4.00

Autor: ...

Wydawnictwo: Omega
ISBN: 9788372675958
Kategoria: Podręczniki
Informator o egzaminie maturalnym od roku szkolnego 2014-2015 jest podzielony na dwie części. Część pierwsza - zawiera ogólne informacje dotyczące egzaminu maturalnego, w tym zakres sprawdzanych wiadomości i umiejętności, krótką charakterystykę arkusza egzaminacyjnego oraz sposobu oceniania odpowiedzi w zadaniach zamkniętych i otwartych. Część...
Cena
3.49zł
Tania Książka
Zobacz książkę Kup książkę Oferta 2 księgarń!