PODRĘCZNIKI
Sortuj według:
Technologia ogólna - podstawy technologii mechanicznych

Technologia ogólna - podstawy technologii mechanicznych

Książka zawiera podstawowe wiadomości dotyczące materiałów konstrukcyjnych i ich obróbki oraz sposobów łączenia.Charakteryzuje proste przyrządy i narzędzia ślusarskie, omawia zasady pomiarów warsztatowych. charakteryzyje metale i stopy oraz podstwy ich obróbki. Na końcu każdego rozdziału znajduje się dział powtórzeniowy, zawierający ćwiczenia...
Cena
35.99zł
Tania Książka
Zobacz książkę Kup książkę Oferta 2 księgarń!
Branża gastronomia. Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. Podręcznik. Nauczanie zawodowe. Część 3 - szkoła ponadgimnazjalna

Branża gastronomia. Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. Podręcznik. Nauczanie zawodowe. Część 3 - szkoła ponadgimnazjalna

W podręczniku omówiono potrawy półmięsne oraz ocenę towaroznawczą i zastosowanie w technologii gastronomicznej drobiu, dzikiego ptactwa, ryb, używek oraz napojów alkoholowych i bezalkoholowych. Podano zasady serwowania potraw, posiłków i napojów oraz spor...
Cena
30.99zł
Tania Książka
Zobacz książkę Kup książkę Oferta 2 księgarń!
Branża gastronomia. Podstawy żywienia człowieka. Podręcznik. Nauczanie zawodowe - szkoła ponadgimnazjalna

Branża gastronomia. Podstawy żywienia człowieka. Podręcznik. Nauczanie zawodowe - szkoła ponadgimnazjalna

Książka jest przeznaczona dla uczniów klas I i II szkół zasadniczych, zawód - kucharz, do nauki przedmiotu: podstawy żywienia człowieka. Podano w niej podstawowe wiadomości o składnikach pokarmowych, ich właściwościach chemicznych,funkcjach biologicznych i wartościach odżywczych. Omówiono zasady prawidłowego zestawienia jadłospisów dla różnych grup...
Cena
30.99zł
Tania Książka
Zobacz książkę Kup książkę Oferta 2 księgarń!
Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem - podręcznik, klasa 2, technikum

Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem - podręcznik, klasa 2, technikum

(Wyd. 14) Książka jest przeznaczona dla uczniów klas II technikum, zawód: technik żywienia, specjalność; technologia i organizacja żywienia. Została opracowana na podstawie programu nauczania P-41313-2/82 z dn. 20 X 1982 r. oraz instrukcji programowej P-41313-2/86 z dn. 17 VII 1986 r. w niej ocenę towaroznawczą i zastosowanie w technologii...
Cena
33.99zł
Tania Książka
Zobacz książkę Kup książkę Oferta 2 księgarń!
Branża gastronomia. Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. Podręcznik. Nauczanie zawodowe. Część 1 - szkoła ponadgimnazjalna

Branża gastronomia. Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. Podręcznik. Nauczanie zawodowe. Część 1 - szkoła ponadgimnazjalna

Książka jest przeznaczona dla uczniów, zawód: technik żywienia i gospodarstwa domowego, kucharz.Autorka podaje w niej podstawowe przepisy sanitarno-higieniczne obowiązujące w zakładach żywienia zbiorowego oraz przepisy i normy obowiązujące w gospodarce żywnościowej. Charakteryzuje środki żywnościowe i metody ich utrwalania, omawia znaczenie analizy...
Cena
35.99zł
Tania Książka
Zobacz książkę Kup książkę Oferta 2 księgarń!
Język polski. Elementarz. Klasa 1. Materiały pomocnicze - szkoła podstawowa

Język polski. Elementarz. Klasa 1. Materiały pomocnicze - szkoła podstawowa

4.00

Autor: Marian Falski

Wydawnictwo: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne
ISBN: 9788302022432
Kategoria: Podręczniki
"Elementarz" Mariana Falskiego, którego pierwsze wydanie ukazało się w roku 1910, zrewolucjonizował metodykę nauki czytania w Polsce. Teksty wzbogacone pięknymi ilustracjami Janusza Grabiańskiego są przez wiele pokoleń Polaków darzone sentymentem. Dzisiaj należy on do klasycznych przykładów naszego podręcznikarstwa....
Cena
50.49zł
Tania Książka
Zobacz książkę Kup książkę Oferta 2 księgarń!