W kuchni z mama i tatą. Jak nauczyć dzieci bezpieczeństwa, dobrych manier i zdrowego odżywiania - Federica Buglioni

W kuchni z mama i tatą. Jak nauczyć dzieci bezpieczeństwa, dobrych manier i zdrowego odżywiania

4.00 Oceń książkę!

Autor: Federica Buglioni

Wydawnictwo: Bratni Zew
ISBN: 9788374851244
EAN:
Format: 170 x 240
Oprawa: twarda
Stron: 120
Data wydania: 2010-05-24
Gdzie kupić tanią książkę?
książka
31.49
książka
33.97zł
Książka w Twoim domu w ciągu 48h
Domowa kuchnia to wyjątkowe laboratorium, w którym dzieci w wieku od 2 do 12 lat pod naszym pełnym miłości przewodnictwem mogą poznawać świat jedzenia i badać go wszystkimi zmysłami.
Wspólne gotowanie z dziećmi to nie tylko dobra zabawa i ciekawy sposób na spędzanie wolnego czasu. To przede wszystkim działanie o dużym znaczeniu wychowawczym i emocjonalnym. Przebywając w kuchni razem z dziećmi rodzice zyskują możliwość poznawania, obserwowania oraz odkrywania nowych aspektów osobowości własnych dzieci. Dzieci natomiast - uczestnicząc w przygotowywaniu posiłków - uczą się, eksperymentują, doświadczają, a przez co nabierają prawidłowych przyzwyczajeń w zakresie żywienia, sposobu zachowania przy stole oraz zasad bezpieczeństwa.

Książka "W kuchni z mama i tatą. Jak nauczyć dzieci bezpieczeństwa, dobrych manier i zdrowego odżywiania"
Federica Buglioni