Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem w pytaniach i odpowiedziach Zeszyt ćwiczeń Część 2 - Superczyńska Ewa, Żylińska-Kaczmarek Melania

Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem w pytaniach i odpowiedziach Zeszyt ćwiczeń Część 2

4.00 Oceń książkę!

Autor: Superczyńska Ewa, Żylińska-Kaczmarek Melania

Wydawnictwo: eMPi2 Mariana Pietraszewskiego
ISBN: 9788389287526
EAN: 9788389287526
Format: 235 x 165 x 10
Oprawa: Miękka
Stron: 144
Data wydania: 2014
Gdzie kupić tanią książkę?
książka
15.97
Książka w Twoim domu w ciągu 48h
Zeszyt ćwiczeń zawiera zestawy zadań teoretycznych i ćwiczeń praktycznych z technologii gastronomicznej z towaroznawstwem z zakresu zastosowania mięsa zwierząt rzeźnych i dziczyzny oraz drobiu i ryb w technologii gastronomicznej, techniki wykonywania potraw półmięsnych, barowych i dań garmażeryjnych oraz deserów i napojów. Obejmuje również charakterystykę zywienia dietetycznego. W każdym temacie zamieszczono różne typy zadań testowych pomagających w przygotowaniu do egzaminu zawodowego i oznaczonych ikoną: Sprawdź, czy wiesz.
Zeszyt przeznaczony jest dla uczniów kształcących się w zawodzie kucharz małej gastronomii, ale może być wykorzystywany w nauczaniu innych zawodów gastronomicznych, takze na poziomie technikum (np. kucharz, kelner, technik żywienia i gospodarstwa domowego, technik organizacji usług gastronomicznych).

Książka "Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem w pytaniach i odpowiedziach Zeszyt ćwiczeń Część 2"
Superczyńska Ewa, Żylińska-Kaczmarek Melania