Tabele składu i wartości odżywczej żywności - Kunachowicz Hanna, Nadolna Irena, Przygoda Beata, Iwanow Krystyna

Tabele składu i wartości odżywczej żywności

4.00 Oceń książkę!

Autor: Kunachowicz Hanna, Nadolna Irena, Przygoda Beata, Iwanow Krystyna

Wydawnictwo: PZWL
ISBN: 8320031125
EAN: 9788320031126
Format: 230 x 160 x 38
Oprawa: Twarda
Stron: 672
Data wydania: 2005
Gdzie kupić tanią książkę?
książka
161.50
Książka w Twoim domu w ciągu 48h
Książka zawiera dane o wartości energetycznej i zawartości kilkudziesięciu składników odżywczych takich, jak: białko ogółem, białko zwierzęce i roślinne, tłuszcz, cholesterol, węglowodany, sacharoza, laktoza, skrobia, błonnik pokarmowy, kwasy tłuszczowe nasycone, jednonienasycone i wielonienasycone, aminokwasy, wybrane składniki mineralne i witaminy w produktach spożywczych i potrawach, wyrażone w 100 g potrawy gotowej do spożycia oraz receptury potraw. Przedstawione dane zostały opracowane w Zakładzie Wartości Odżywczych Żywności i Żywienia im. prof. dr. A. Szczygła w Warszawie.

Książka "Tabele składu i wartości odżywczej żywności"
Kunachowicz Hanna, Nadolna Irena, Przygoda Beata, Iwanow Krystyna