(Nie)smak w tekstach kultury XIX-XXI wieku -

(Nie)smak w tekstach kultury XIX-XXI wieku

4.00 Oceń książkę!

Autor: ...

Wydawnictwo: Wydawnictwo Uniwersytetu Gdańskiego
ISBN: 9788378659051
EAN: 9788378659051
Format: 0
Oprawa: Miękka
Stron: ...
Data wydania: 2020
Gdzie kupić tanią książkę?
książka
42.97
Książka w Twoim domu w ciągu 48h
Książka udanie wpisuje się w coraz szerszy nurt opracowań, dla których osią, pretekstem i głównym tematem jest antropologicznie rozumiana kategoria "pożywienia" oraz związane z nią konotacje. Po latach dość swoistego negliżowania problematyki jedzenia jako ważnego, ale "przezroczystego", elementu kultury i wpisywania jej przede wszystkim w kontekst sfery techniczno-użytkowej (materialnej) od dwóch przeszło dekad food studies stają się pełnoprawną dziedziną nauk humanistycznych i społecznych - przede wszystkim socjologii, antropologii społeczno-kulturowej i kulturoznawstwa.

Książka "(Nie)smak w tekstach kultury XIX-XXI wieku"