Technologia przetwórstwa mięsa - Adam Olszewski

Technologia przetwórstwa mięsa

4.00 Oceń książkę!

Autor: Adam Olszewski

Wydawnictwo: Wydawnictwa Naukowo Techniczne
ISBN: 9788363623197
EAN:
Format: 165 x 240
Oprawa: miękka
Stron: 346
Data wydania: 2012-08-06
Gdzie kupić tanią książkę?
książka
51.99
książka
71.97zł
Książka w Twoim domu w ciągu 48h
Oto książka, w której przedstawiono całość zagadnień dotyczących nowoczesnego przetwórstwa mięsa. Omówiono w niej m.in. metody uboju zwierząt rzeźnych, sposoby rozbioru tusz, produkcję wędlin, tłuszczów jadalnych i konserw oraz metody utrwalania mięsa i jego przetworów. Opisano także najnowsze procesy technologiczne i zastosowanie w nich nowoczesnych urządzeń produkcyjnych. Uwzględniono problemy higieny produkcji i higieny pracy. Podano zasady HACCP, GMP i GPH oraz zamieszczono odpowiednie normy ISO 9000. W drugim wydaniu podręcznika uaktualniono m.in. wykaz dozwolonych substancji dodatkowych dopuszczonych do stosowania w produkcji przetworów mięsnych i drobiowych, a także obowiązujące przepisy dotyczące przetwórstwa mięsa. Ponadto podano nową klasyfikację tusz zwierząt rzeźnych w systemie SEUROP. Podręcznik jest przeznaczony dla uczniów zdobywających zawód rzeźnika-wędliniarza.

Książka "Technologia przetwórstwa mięsa"
Adam Olszewski