Technologia produkcji wina - Yair Margalit

Technologia produkcji wina

4.00 Oceń książkę!

Autor: Yair Margalit

Wydawnictwo: Powszechne Rolnicze i Leśne
ISBN: 9788309011583
EAN:
Format: 165 x 235
Oprawa: miękka
Stron: 244
Data wydania: 2014-12-06
Gdzie kupić tanią książkę?
książka
50.99
książka
78.47zł
Książka w Twoim domu w ciągu 48h
Publikacja kładzie nacisk na praktyczne aspekty produkcji. Podzielona została na rozdziały uszeregowane zgodnie z kolejnością operacji i procesów przeprowadzanych w winiarni, począwszy od przygotowań do zbioru po butelkowanie. Dzięki temu stanowi niezastąpioną pomoc podczas produkcji wina.

Jest to kontynuacja cieszącego się dużą popularnością podręcznika pt. "Winery Technology and Operations, A Handbook for Small Wineries" opublikowanego w Stanach Zjednoczonych po raz pierwszy w 1990 r. oraz pracy pt. "Concepts in Wine Chemistry", której pierwsze amerykańskie wydanie ukazało się w 1997 r. i zostało niedawno uaktualnione. Obydwie pozycje zaliczane są do literatury specjalistycznej i uniwersyteckiej na całym świecie.

Yair Margalit ma tytuł doktora w dziedzinie fizykochemii i wieloletnie doświadczenie w zakresie badań naukowych oraz nauczania. Jest właścicielem niewielkiej rodzinnej winnicy i prowadzi wykłady dotyczące produkcji winiarskiej i zagadnień chemicznych związanych z winiarstwem w izraelskim Instytucie Technologii.

Jest również konsultantem w licznych winnicach na całym świecie.

Książka "Technologia produkcji wina"
Yair Margalit