Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. Podręcznik. Część 1 - kształcenie zawodowe - Małgorzata Konarzewska

Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. Podręcznik. Część 1 - kształcenie zawodowe

4.00 Oceń podręcznik!

Autor: Małgorzata Konarzewska

Wydawnictwo: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne
ISBN: 9788302140785
EAN:
Format: 165 x 235
Oprawa: miękka
Stron: 338
Data wydania: 2013-09-18
Gdzie kupić tani podręcznik?
podręcznik
42.99
podręcznik
50.97zł
Podręcznik w Twoim domu w ciągu 48h
Podręcznik składa się z trzech części. Opracowano go zgodnie z podstawą programową i programem nauczania dla zawodu "kucharz" na poziomie technikum.

Zawiera wiadomości o środkach spożywczych, sposobach oceny sensorycznej surowców i potraw. Wiele uwagi poświęcono zagadnieniom bezpieczeństwa i higieny pracy w gastronomii, prawu żywnościowemu oraz wdrażaniu systemów GMP, GHP i HACCP. Omówiono również ocenę towaroznawczą tłuszczów, warzyw, ziemniaków, grzybów, owoców, mleka i jego przetworów oraz ich zastosowanie w produkcji potraw. Osobny rozdział poświęcono przyprawom.

Podręcznik zapewnia właściwy dobór treści pod względem merytorycznym i metodycznym. Wzbogacono go dużą liczbą ilustracji, schematów, fotografii oraz receptur, co pozwoli uczniowi na szybkie przyswojenie wiedzy teoretycznej i praktycznej. Uwzględniono również standardy wymagań egzaminacyjnych.

Podręcznik "Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. Podręcznik. Część 1 - kształcenie zawodowe"
Małgorzata Konarzewska