Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. Podręcznik do nauki zawodu kucharz. Nauczanie zawodowe. Część 3 - szkoła ponadgimnazjalna - Małgorzata Konarzewska

Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. Podręcznik do nauki zawodu kucharz. Nauczanie zawodowe. Część 3 - szkoła ponadgimnazjalna

4.00 Oceń podręcznik!

Autor: Małgorzata Konarzewska

Wydawnictwo: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne
ISBN: 9788302140808
EAN:
Format: 165 x 235
Oprawa: miękka
Stron: 332
Data wydania: 2013-09-19
Gdzie kupić tani podręcznik?
podręcznik
42.49
podręcznik
47.97zł
Podręcznik w Twoim domu w ciągu 48h

Podręcznik składa się z trzech części, jest przeznaczony dla technikoacute;w i szkoacute;ł policealnych kształcących w zawodzie "kucharz". Jest poświęcony potrawom poacute;łmięsnym, jarskim, zakąskom zimnym i gorącym, deserom i napojom.

Zaprezentowano w nim kuchnie roacute;żnych narodoacute;w oraz zasady przyrządzania potraw dietetycznych i organizowania przyjęć okolicznościowych. Liczne zdjęcia i schematy, tabele oraz receptury ułatwią przyswojenie wiedzy teoretycznej.

Podręcznik opracowano zgodnie z podstawą programową kształcenia w zawodzie "kucharz", uwzględniono obowiązujące akty prawne, trendy, standardy i techniki stosowane w branży gastronomicznej.

Podręcznik "Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. Podręcznik do nauki zawodu kucharz. Nauczanie zawodowe. Część 3 - szkoła ponadgimnazjalna"
Małgorzata Konarzewska