Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. Gastronomia. Tom II. Kwalifikacja T.6. Nauczanie zawodowe. Część 1 - szkoła ponadgimnazjalna - Małgorzata Konarzewska

Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. Gastronomia. Tom II. Kwalifikacja T.6. Nauczanie zawodowe. Część 1 - szkoła ponadgimnazjalna

4.00 Oceń podręcznik!

Autor: Małgorzata Konarzewska

Wydawnictwo: Rea
ISBN: 9788302147203
EAN:
Format: ...
Oprawa: miękka
Stron: 400
Data wydania: 2014-09-08
Gdzie kupić tani podręcznik?
podręcznik
40.99
podręcznik
55.47zł
Podręcznik w Twoim domu w ciągu 48h
Podręcznik przeznaczony dla uczniów i słuchaczy kształcących się w zawodach kucharz oraz technik żywienia i usług gastronomicznych realizujący treści z zakresu kwalifikacji T.6 (Sporządzanie potraw i napojów). Prezentuje wiedzę z zakresu bezpieczeństwa żywności, środków spożywczych, zasad racjonalnego żywienia oraz procesu produkcyjnego w zakładzie gastronomicznym. Omawia również zagadnienia związane ze stosowaniem przypraw, tłuszczów spożywczych, warzyw, ziemniaków, grzybów, owoców, mleka i jego przetworów, jaj oraz przetworów zbożowych. Treści podręcznika wzbogacają liczne kolorowe ilustracje, schematy, tabele oraz pytania i ćwiczenia, które pozwalają uczniom na lepsze zrozumienie i zapamiętanie omawianych zagadnień.

Podręcznik "Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. Gastronomia. Tom II. Kwalifikacja T.6. Nauczanie zawodowe. Część 1 - szkoła ponadgimnazjalna"
Małgorzata Konarzewska