Podstawy gastronomii - Milewska Mariola, Prączko Anna, Stasiak Andrzej

Podstawy gastronomii

4.00 Oceń książkę!

Autor: Milewska Mariola, Prączko Anna, Stasiak Andrzej

Wydawnictwo: PWE
ISBN: 9788320822748
EAN: 9788320822748
Format: 240 x 160 x 18
Oprawa: Miękka
Stron: 404
Data wydania: 2017
Gdzie kupić tanią książkę?
książka
63.47
Książka w Twoim domu w ciągu 48h
Usługi gastronomiczne są ważną częścią sektora usług. Autorzy przedstawili m.in. krótką historię gastronomii, istotę gastronomii i usługi gastronomicznej, pojęcia stosowane w gastronomii, podstawowe wyposażenie placówki gastronomicznej, produkt gastronomiczny i jego atrakcyjność turystyczną, rolę promocji informacji w gastronomii oraz trendy w rozwoju współczesnej gastronomii.

Książka jest przeznaczona głównie dla studentów kierunków turystycznych, hotelarskich, technicznych 9technologia żywności) i rolniczych (technologia żywności, żywienie człowieka, agroturystyka), uczniów szkół policealnych i uczestników szkoleń o profilu gastronomicznym, turystycznym i hotelarskim. Książka z pewnością zainteresuje również właścicieli i zarządzających placówkami gastronomicznymi.

Książka "Podstawy gastronomii"
Milewska Mariola, Prączko Anna, Stasiak Andrzej