O wypalaniu wódki i o warzeniu piwa -

O wypalaniu wódki i o warzeniu piwa

4.00 Oceń książkę!

Autor: ...

Wydawnictwo: Volumina.pl
ISBN: 57197102751KS
EAN:
Format: 165 x 240
Oprawa: twarda
Stron: ...
Data wydania: ...
Gdzie kupić tanią książkę?
książka
85.00
Książka w Twoim domu w ciągu 48h
Józef Bełza był chemikiem i wykładowcą Instytutu Gospodarstwa Wiejskiego w Marymoncie. Poproszony o stworzenie podręcznika dla swoich słuchaczy napisał Zasady technologii chemicznej gospodarskiej. Niestety nie znalazły się fundusze na wydanie podręcznika w takim kształcie, więc autor przepisał go w sposób, który pozwolił wypuścić dzieło na komercyjny rynek. Dodał najznakomitsze przepisy na wszelakie alkohole oraz praktyczne porady dla domorosłych gorzelników i piwowarów. Książka dzieli się na dwa tomy: O wypalaniu wódki i O warzeniu piwa. Oba tomy traktują o składnikach używanych w gorzelnictwie, ich jakości i sposobie pozyskiwania. Czytelnik odnajdzie tu także wskazówki dotyczące sprzętu i konserwacji linii produkcyjnej, a także szczegółowy opis najczęściej popełnianych przez gorzelników błędów. Procesy fermentacyjne alkoholu zostały podane w bardzo prosty i obrazowy sposób. Dzięki temu książka ma wciąż użytkowy charakter.

Książka "O wypalaniu wódki i o warzeniu piwa"