Mięsa w ziołach - Magdalena Drukort (red.)

Mięsa w ziołach

4.00 Oceń książkę!

Autor: Magdalena Drukort (red.)

Wydawnictwo: Olimp Media
ISBN: 9788377071458
EAN: 9788377071458
Format: 212 x 165 x 12
Oprawa: Twarda
Stron: 110
Data wydania: 2012
Gdzie kupić tanią książkę?
książka
6.50
książka
24.90zł
Książka w Twoim domu w ciągu 48h
Przekonaj się, jak aromatyczne zioła i przyprawy mogą podnieść walory rozmaitych dań mięsnych.

W niniejszej książce prezentujemy przepisy na kotlety, pieczenie i rolady, którym niepowtarzalnego smaku nadają zioła oraz przyprawy ? zarówno te popularne w naszej kuchni, np. czarny pieprz, majeranek, tymianek, rozmaryn czy czosnek, jak i te rzadziej używane, np. estragon, szałwia, imbir czy anyż.

Dowiesz się, jak przyrządzić pieczeń wołową w marynacie rozmarynowej, schab parzony w ziołach, cielęcinę duszoną w sosie estragonowym, befsztyki z zielonym pieprzem, czosnkową golonkę, anyżowe żeberka oraz wiele innych specjałów.

Książka "Mięsa w ziołach"
Magdalena Drukort (red.)