EBOOK Technologia przetwórstwa mięsa - Adam Olszewski

EBOOK Technologia przetwórstwa mięsa

4.00 Oceń książkę!

Autor: Adam Olszewski

Wydawnictwo: WNT
ISBN: 9788379260454
EAN: F3EB22FCEB
Format: 0,0 x 0,0 x 0,0
Oprawa: ...
Stron: 346
Data wydania: 2012
Gdzie kupić tanią książkę?
książka
60.00
Książka w Twoim domu w ciągu 48h

Oto książka, w której przedstawiono całość zagadnień dotyczących nowoczesnego przetwórstwa mięsa. Omówiono w niej m.in. metody uboju zwierząt rzeźnych, sposoby rozbioru tusz, produkcję wędlin, tłuszczów jadalnych i konserw oraz metody utrwalania mięsa i jego przetworów.
   Opisano także najnowsze procesy technologiczne i zastosowanie w nich nowoczesnych urządzeń produkcyjnych. Uwzględniono problemy higieny produkcji i higieny pracy. Podano zasady HACCP, GMP i GPH oraz zamieszczono odpowiednie normy ISO 9000.
   W drugim wydaniu podręcznika uaktualniono m.in. wykaz dozwolonych substancji dodatkowych dopuszczonych do stosowania w produkcji przetworów mięsnych i drobiowych, a także obowiązujące przepisy dotyczące przetwórstwa mięsa. Ponadto podano nową klasyfikację tusz zwierząt rzeźnych w systemie SEUROP.

Podręcznik jest przeznaczony dla uczniów zdobywających zawód rzeźnika-wędliniarza.

Książka "EBOOK Technologia przetwórstwa mięsa"
Adam Olszewski