Branża turystyka i hotelarstwo. Obsługa konsumenta w hotelarstwie. Podręcznik. Nauczanie zawodowe. Część 1 - szkoła ponadgimnazjalna - Joanna Duda; Sebastian Krzywda

Branża turystyka i hotelarstwo. Obsługa konsumenta w hotelarstwie. Podręcznik. Nauczanie zawodowe. Część 1 - szkoła ponadgimnazjalna

4.00 Oceń podręcznik!

Autor: Joanna Duda; Sebastian Krzywda

Wydawnictwo: Rea
ISBN: 9788371419874
EAN:
Format: 165x235
Oprawa: miękka
Stron: 88
Data wydania: 2011-01-01
Gdzie kupić tani podręcznik?
podręcznik
26.49
podręcznik
30.97zł
Podręcznik w Twoim domu w ciągu 48h
Podręcznik opracowano zgodnie z podstawą programową kształcenia w zawodzie - technik hotelarstwa. Treści kształcenia podzielono na dwie części i ujęto w działach związanych z:
  • rodzajami usług świadczonych przez gastronomię hotelową,
  • wpływem kultury osobistej i etyki na jakość świadczonych usług,
  • techniką oraz zasadami serwowania i podawania różnych potraw i napojów,
  • technikami obsługi przyjęć okolicznościowych.
W podręczniku zawarto również informacje dotyczące rodzajów kart menu, sposobów rozliczeń kelnerskich, podstawowych zasad BHP i przepisów sanitarno-epidemiologicznych oraz najnowszych trendów dotyczących obsługi konsumenta. Treści starannie dobrano pod względem merytorycznym i metodycznym oraz wzbogacono licznymi ilustracjami, schematami i propozycjami projektów zaliczeniowych. W podręczniku uwzględniono standardy wymagań egzaminacyjnych.

Podręcznik "Branża turystyka i hotelarstwo. Obsługa konsumenta w hotelarstwie. Podręcznik. Nauczanie zawodowe. Część 1 - szkoła ponadgimnazjalna"
Joanna Duda; Sebastian Krzywda