Branża gastronomia. Zasady żywienia. Podręcznik dla zawodu kucharz małej gastronomii. Nauczanie zawodowe - szkoła ponadgimnazjalna - Ewa Superczyńska; Melania Żylińska-Kaczmarek

Branża gastronomia. Zasady żywienia. Podręcznik dla zawodu kucharz małej gastronomii. Nauczanie zawodowe - szkoła ponadgimnazjalna

4.00 Oceń podręcznik!

Autor: Ewa Superczyńska; Melania Żylińska-Kaczmarek

Wydawnictwo: Rea
ISBN: 9788371415968
EAN:
Format: 190 x 250
Oprawa: miękka
Stron: 168
Data wydania: 2008-12-29
Gdzie kupić tani podręcznik?
podręcznik
37.99
podręcznik
41.00zł
Podręcznik w Twoim domu w ciągu 48h
Podręcznik jest przeznaczony dla zawodu kucharz małej gastronomii w zasadniczej szkole zawodowej. Zawiera podstawowe treści propagujące zdrowy styl życia, ujęte w kilku działach: znaczenie i zakres nauki o żywieniu; składniki odżywcze i ich rola w organizmie człowieka; gospodarka wodna organizmu; normy żywienia i wyżywienia; planowanie wyżywienia; żywienie człowieka chorego; zwyczaje żywieniowe w Polsce i na świecie; najnowsze osiągnięcia w dziedzinie żywności i żywienia. Treści podręcznika obejmują zagadnienia zawarte w podstawie programowej dla tego zawodu.

Podręcznik "Branża gastronomia. Zasady żywienia. Podręcznik dla zawodu kucharz małej gastronomii. Nauczanie zawodowe - szkoła ponadgimnazjalna"
Ewa Superczyńska; Melania Żylińska-Kaczmarek