Branża gastronomia. Usługi żywieniowe w hotelarstwie. Technik hotelarstwa. Kwalifikacja T.12. Nauczanie zawodowe. Podręcznik - szkoła ponadgimnazjalna - Joanna Duda; Sebastian Krzywda

Branża gastronomia. Usługi żywieniowe w hotelarstwie. Technik hotelarstwa. Kwalifikacja T.12. Nauczanie zawodowe. Podręcznik - szkoła ponadgimnazjalna

4.00 Oceń podręcznik!

Autor: Joanna Duda; Sebastian Krzywda

Wydawnictwo: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne
ISBN: 9788302147043
EAN:
Format: 170 x 240
Oprawa: miękka
Stron: 128
Data wydania: 2014-06-16
Gdzie kupić tani podręcznik?
podręcznik
28.49
podręcznik
38.47zł
Podręcznik w Twoim domu w ciągu 48h
Podręcznik do nauki zawodu technik hotelarstwa na poziomie technikum w zakresie kwalifikacji T.12 (Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie). Omawia zagadnienia związane z usługami gastronomicznymi. Kładzie duży nacisk na racjonalne odżywianie się, komponowanie jadłospisu, a także wizerunek zawodowy pracownika. Szczegółowo przedstawia rodzaje śniadań serwowanych w hotelu.

Na wielu ilustracjach przedstawia wyposażenie sali konsumpcyjnej. Podaje specjalistyczne nazewnictwo hotelarskie francuskie i angielskie. Zawiera liczne praktyczne wskazówki dotyczące nakrywania stołu i prac w przygotowalni kelnerskiej. Przedstawia pożądane zachowania w pracy, dzięki czemu buduje postawę odpowiedzialnego i zaangażowanego pracownika, zwiększając tym samym szanse ucznia na rynku pracy.

Podręcznik "Branża gastronomia. Usługi żywieniowe w hotelarstwie. Technik hotelarstwa. Kwalifikacja T.12. Nauczanie zawodowe. Podręcznik - szkoła ponadgimnazjalna"
Joanna Duda; Sebastian Krzywda