Branża gastronomia. Technologia i towaroznawstwo. Podręcznik. Nauczanie zawodowe - szkoła ponadgimnazjalna - Urszula Łatka

Branża gastronomia. Technologia i towaroznawstwo. Podręcznik. Nauczanie zawodowe - szkoła ponadgimnazjalna

4.00 Oceń podręcznik!

Autor: Urszula Łatka

Wydawnictwo: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne
ISBN: 9788302087844
EAN:
Format: 176x250
Oprawa: miękka
Stron: 144
Data wydania: 2008-08-07
Gdzie kupić tani podręcznik?
podręcznik
27.49
podręcznik
33.47zł
Podręcznik w Twoim domu w ciągu 48h
Podręcznik jest przeznaczony do nauki przedmiotu technologia i towaroznawstwo na poziomie technikum.

Zawiera wiadomości z zakresu klasyfikacji i znakowania towarów, podstaw procesu produkcyjnego i jego powiązań z jakością wyrobów. Omówiono w nim podstawy normalizacji oraz systemy zapewnienia jakości, zasady certyfikacji i akredytacji w Polsce i na świecie. Zapoznaje ucznia z prawami i obowiązkami konsumenta i sprzedawcy oraz z gospodarką opakowaniową, zasadami transportu i magazynowania, metodami przedłużania wartości użytkowej towarów oraz z właściwościami towarów (w tym produktów spożywczych).

Publikacja zastępuje książkę Haliny Rawdanowicz Ogólne wiadomości z towaroznawstwa.

Podręcznik "Branża gastronomia. Technologia i towaroznawstwo. Podręcznik. Nauczanie zawodowe - szkoła ponadgimnazjalna"
Urszula Łatka