Branża gastronomia. Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem 2. Podręcznik. Nauczanie zawodowe - szkoła ponadgimnazjalna - Małgorzata Konarzewska

Branża gastronomia. Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem 2. Podręcznik. Nauczanie zawodowe - szkoła ponadgimnazjalna

4.00 Oceń podręcznik!

Autor: Małgorzata Konarzewska

Wydawnictwo: Rea
ISBN: 9788302140792
EAN:
Format: 165 x 235
Oprawa: miękka
Stron: 280
Data wydania: 2013-02-12
Gdzie kupić tani podręcznik?
podręcznik
44.10
podręcznik
49.00zł
Podręcznik w Twoim domu w ciągu 48h
Podręcznik składa się z trzech części, jest przeznaczony dla techników i szkół policealnych kształcących w zawodzie "kucharz".

Omawia ocenę towaroznawczą przetworów zbożowych, mięsa i podrobów zwierząt rzeźnych, drobiu, dziczyzny, ryb i owoców morza oraz sposoby ich wykorzystania w produkcji potraw. W tej części omówiono także sposoby przyrządzania ciast, zup i sosów gorących.

Podręcznik opracowano zgodnie z podstawą programową kształcenia w zawodzie "kucharz", uwzględnia obowiązujące akty prawne, trendy, standardy i techniki stosowane w branży gastronomicznej.

Podręcznik "Branża gastronomia. Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem 2. Podręcznik. Nauczanie zawodowe - szkoła ponadgimnazjalna"
Małgorzata Konarzewska