Branża gastronomia. Technologia gastronomiczna z obsługą konsumenta. Podręcznik. Nauczanie zawodowe. Część 2 - szkoła ponadgimnazjalna - Ewa Superczyńska; Melania Żylińska-Kaczmarek; Danuta Górecka; Halina Limanówka

Branża gastronomia. Technologia gastronomiczna z obsługą konsumenta. Podręcznik. Nauczanie zawodowe. Część 2 - szkoła ponadgimnazjalna

4.00 Oceń podręcznik!

Autor: Ewa Superczyńska; Melania Żylińska-Kaczmarek; Danuta Górecka; Halina Limanówka

Wydawnictwo: Format-AB
ISBN: 9788389184160
EAN:
Format: 176 x 250
Oprawa: miękka
Stron: 434
Data wydania: 2006-01-01
Gdzie kupić tani podręcznik?
podręcznik
13.00
podręcznik
24.00zł
Podręcznik w Twoim domu w ciągu 48h
Podręcznik przeznaczony do nauczania zawodu technik żywienia i gospodarstwa domowego na poziomie technikum i szkoły policealnej.

W kolejnych rozdziałach poruszane są poniższe zagadnienia:
  • Podstawowe wiadomości o produktach spożywczych
  • Pracownia technologiczna
  • Ocena sensoryczna surowców i potraw
  • Tłuszcze spożywcze - ocena towaroznawcza i zastosowanie w produkcji potraw
  • Procesy technologiczne w produkcji potraw
  • Warzywa, ziemniaki i grzyby
  • Owoce
  • Mleko i jego przetwory
  • Jaja
  • Produkty zbożowe
  • Zupy i sosy gorące
  • Charakterystyka mięsa i potrawy z mięsa zwierząt rzeźnych i podrobów
  • Charakterystyka mięsa i potraw z drobiu

Podręcznik "Branża gastronomia. Technologia gastronomiczna z obsługą konsumenta. Podręcznik. Nauczanie zawodowe. Część 2 - szkoła ponadgimnazjalna"
Ewa Superczyńska; Melania Żylińska-Kaczmarek; Danuta Górecka; Halina Limanówka