Pozycja niedostępna

Jeżeli chcesz dostać powiadomienie gdy pozycja będzie dostępna podaj swój e-mail.

Menu
Towaroznawstwo ? podręcznik przeznaczony dla uczniów i słuchaczy kształcących się w zawodzie sprzedawca w zasadniczych szkołach zawodowych i szkołach policealnych. Zawarto w nim treści związane z klasyfikacją i opisem wyrobów znajdujących się w sprzedaży, ich właściwościami, sposobem pakowania, przechowywania i transportu.

Materiał został podzielony na trzy podstawowe rozdziały:
- ogólny,
- artykułów żywnościowych
- artykułów nieżywnościowych.

Rozdział pierwszy obejmuje ogólne zagadnienia z towaroznawstwa dotyczące zasad klasyfikacji towarów, metod badania i oceny jakości towarów, podziału opakowań, zasad magazynowania, przechowywania i transportu towarów.
Rozdział drugi zawiera wiadomości towaroznawcze o artykułach żywnościowych: składniki odżywcze, klasyfikację żywności, ocenę towaroznawczą grup surowców, półproduktów i wyrobów gotowych, metody ich przechowywania i magazynowania.
Rozdział trzeci prezentuje informacje o artykułach nieżywnościowych powszechnego użytku. Przedstawiono w nim klasyfikację wybranych towarów oraz podano zasady ich przechowywania i magazynowania.

Zaletą podręcznika jest jego logiczna budowa i przejrzystość. Liczne fotografie, rysunki, tabele i schematy poglądowe ułatwią uczniom przyswojenie omawianych zagadnień.

Podręcznik został opracowany zgodnie z aktualną podstawą programową i programem nauczania oraz uwzględnia standardy wymagań egzaminacyjnych potwierdzających kwalifikację zawodowe dla zawodu sprzedawca.
Dane szczegółowe
podtytul: Zasadnicza szkoła zawodowa
Autorzy: Misiarz Marta, Kocierz Katarzyna
Języki: polski
Oprawa: Miękka
Liczba stron: 344
Rok wydania: 2012
Wydawnictwo: Rea
ISBN: 9788375440232
Ilość stron: 344