Pozycja niedostępna

Jeżeli chcesz dostać powiadomienie gdy pozycja będzie dostępna podaj swój e-mail.

Menu
Ekonomika w rolnictwie jest podręcznikiem składającym się z dwóch części, przeznaczonym do nauki zawodów: technik rolnik, technik ogrodnik, technik mechanizacji rolnictwa oraz w szkołach policealnych.

Część II zawiera między innymi informacje dotyczące: działań marketingowych w agrobiznesie; funkcjonowania przedsiębiorstw w gospodarce rynkowej ze szczególnym uwzględnieniem małych i średnich firm oraz prawne podstawy zakładania przedsiębiorstw agroturystycznych i ich organizację. W podręczniku zamieszczono liczne przykłady oraz zestawy pytań umożliwiające samodzielną pracę ucznia.

Część I zawiera definicje podstawowych pojęć i kategorii ekonomicznych. Obejmuje treści wprowadzające: charakterystykę produkcji rolniczej, czynniki produkcji, organizację gospodarstwa rolnego, klasyfikację kosztów. Omówione są warunki funkcjonowania rynku rolnego w Polsce i Unii Europejskiej.
Dane szczegółowe
podtytul: Technikum
Autorzy: Jabłonka Roman, Mironiuk Anna
Języki: polski
Oprawa: Miękka
Liczba stron: 319
Rok wydania: 2014
Wydawnictwo: Rea
ISBN: 9788371419522
Ilość stron: 319