Żywność genetycznie zmodyfikowana w stosunkach międzynarodowych - Monika Szkarłat

Żywność genetycznie zmodyfikowana w stosunkach międzynarodowych

4.00 Oceń książkę!

Autor: Monika Szkarłat

Wydawnictwo: Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej
ISBN: 9788377840160
EAN:
Format: 170 x 240
Oprawa: miękka
Stron: 500
Data wydania: 2011-12-30
Gdzie kupić tanią książkę?
książka
45.99
książka
55.97zł
Książka w Twoim domu w ciągu 48h
Celem niniejszej książki jest analiza specyfiki, zasięgu i natężenia wpływu na współczesne stosunki międzynarodowe żywności genetycznie zmodyfikowanej, będącej przykładem wykorzystania najnowszych osiągnięć badawczych w obszarze inżynierii genetycznej. Żywność genetycznie zmodyfikowana to ważny czynnik interakcji i więzi między uczestnikami stosunków międzynarodowych oraz kształtowania relacji opartych na współzależności. Jako wciąż nowy produkt myśli technologicznej stanowi przedmiot debaty społecznej, w której ścierają się poglądy zwolenników i przeciwników upowszechniania żywności transgenicznej oraz celowości kontynuowania badań naukowych nad jej kolejnymi generacjami. To sprawia, że wszelkie działania mające na celu pogłębienie wiedzy o żywności genetycznie zmienionej są niezwykle istotnym i odpowiedzialnym zadaniem.

Książka "Żywność genetycznie zmodyfikowana w stosunkach międzynarodowych"
Monika Szkarłat