Żywienie kobiet w ciąży - Dorota Szostak-Węgierek; Aleksandra Cichocka

Żywienie kobiet w ciąży

4.00 Oceń książkę!

Autor: Dorota Szostak-Węgierek; Aleksandra Cichocka

Wydawnictwo: Lekarskie PZWL
ISBN: 9788320044157
EAN:
Format: 145 x 205
Oprawa: miękka
Stron: 160
Data wydania: 2012-01-20
Gdzie kupić tanią książkę?
książka
29.00
książka
43.47zł
Książka w Twoim domu w ciągu 48h
Lekarze i dietetycy są zgodni co do tego, że brak dostatecznej liczby korzystnych składników w diecie zagraża zdrowiu nie tylko kobiety ciężarnej, lecz także oczekiwanego przez nią dziecka. Jakie to składniki? Gdzie je można znaleźć? W jakich ilościach spożywać? Czy posiłki o różnorodnych smakach, upajające mocą zapachów i mieniące się bogactwem kolorów, zapewnią zdrowie przyszłej matce i jej nie narodzonemu dziecku? A może powinna ona jeszcze sięgnąć po suplementy? Jeśli tak, to kiedy? Przed ciążą, czy w czasie ciąży? A co z tyciem? Nie bać się nadwagi, czy też cały czas się pilnować? Odpowiedzi na te i inne pytania można znaleźć w tym poradniku. Przygotowali go specjaliści z Instytutu Żywności i Żywienia w Warszawie. Poruszone problemy zainteresują zarówno kobiety ciężarne, jak i opiekujących się nimi lekarzy.

Książka "Żywienie kobiet w ciąży"
Dorota Szostak-Węgierek; Aleksandra Cichocka