Żywienie człowieka 1 Podstawy nauki o żywieniu - Gawęcki Jan, Hryniewiecki Lech

Żywienie człowieka 1 Podstawy nauki o żywieniu

4.00 Oceń książkę!

Autor: Gawęcki Jan, Hryniewiecki Lech

Wydawnictwo: Wydawnictwo Naukowe PWN
ISBN: 9788301139476
EAN: 978830113947605
Format: 240 x 170 x 40
Oprawa: Miękka
Stron: ...
Data wydania: 2008
Gdzie kupić tanią książkę?
książka
42.00
Książka w Twoim domu w ciągu 48h
Żywienie człowieka jest podręcznikiem stanowiącym pełne kompendium wiedzy z zakresu współczesnej nauki o żywieniu i dietetyce. Część pierwsza Podstawy nauki o żywieniu przedstawia cele i zadania tej dziedziny nauki oraz historię jej rozwoju, fizjologię trawienia i przyswajania pokarmu, potrzeby energetyczne organizmu oraz ich zaspokajanie – szczegółowo charakteryzuje składniki pokarmowe oraz wartość odżywczą i jakość zdrowotną produktów spożywczych. Książka omawia normy żywienia oraz genetyczne, kulturowe i praktyczne aspekty racjonalizacji wyżywienia. Pozycję uzupełnia prezentacja problemów żywieniowych świata i organizacji międzynarodowych, zajmujących się ich rozwiązywaniem oraz metody oceny sposobu żywienia i stanu odżywienia. Obecne wydanie zawiera poprawki i uzupełnienia wynikające z wejścia w życie nowych norm oraz regulacji prawnych.

Książka "Żywienie człowieka 1 Podstawy nauki o żywieniu"
Gawęcki Jan, Hryniewiecki Lech