Złota księga czekolady - Claire Pietersen; Carla Bardi

Złota księga czekolady

4.00 Oceń książkę!

Autor: Claire Pietersen; Carla Bardi

Wydawnictwo: Firma księgarska JK Olesiejuk
ISBN: 9788377703922
EAN:
Format: 170 x 220
Oprawa: twarda
Stron: 704
Data wydania: 2011-11-08
Gdzie kupić tanią książkę?
książka
79.99
książka
86.00zł
Książka w Twoim domu w ciągu 48h
Ta niezwykła książka z pewnością zadowoli każdego wielbiciela czekolady.
Na przestrzeni wieków, w najrozmaitszych częściach kuli ziemskiej, ludzie nadawali niektórym produktom miano "pokarmu bogów". Znalazły się tu m.in.: miód, trufle, grzyby halucynogenne oraz wino.
Wśród nich specjalne miejsce zajęła czekolada. Wielu ludzi na całym świecie nie wyobraża sobie życie bez tej aromatycznej brązowej substancji otrzymywanej z rośliny o nazwie kakaowiec właściwy.
Prezentowana książka zawiera ponad 300 przepisów na smaczne ciastka, ciasta krojone, brownies, muffinki, babeczki, desery, puddingi, lody, drinki i przystawki - a zatem wszelkie kulinarne zastosowania czekolady. Ponadto czytelnik zdobędzie wiele ciekawych informacji o czekoladzie i pozna jej egzotyczną historię - od starożytnego Meksyku aż po czasy obecne.

Książka "Złota księga czekolady"
Claire Pietersen; Carla Bardi