Zasady żywienia. Podręcznik dla zawodu kucharz małej gastronomii w zasadniczej szkole zawodowej - Superczyńska Ewa, Żylińska-Kaczmarek Melania

Zasady żywienia. Podręcznik dla zawodu kucharz małej gastronomii w zasadniczej szkole zawodowej

4.00 Oceń książkę!

Autor: Superczyńska Ewa, Żylińska-Kaczmarek Melania

Wydawnictwo: Rea
ISBN: 8371415966
EAN: 9788371415968
Format: 250 x 190 x 11
Oprawa: Miękka
Stron: 168
Data wydania: 2013
Gdzie kupić tanią książkę?
książka
44.97
Książka w Twoim domu w ciągu 48h
Podręcznik jest przeznaczony dla zawodu kucharz małej gastronomii w zasadniczej szkole zawodowej. Zawiera podstawowe treści propagujące zdrowy styl życia, ujęte w kilku działach: znaczenie i zakres nauki o żywieniu; składniki odżywcze i ich rola w organizmie człowieka; gospodarka wodna organizmu; normy żywienia i wyżywienia; planowanie wyżywienia; żywienie człowieka chorego; zwyczaje żywieniowe w Polsce i na świecie; najnowsze osiągnięcia w dziedzinie żywności i żywienia. Treści podręcznika obejmują zagadnienia zawarte w podstawie programowej dla tego zawodu.

Książka "Zasady żywienia. Podręcznik dla zawodu kucharz małej gastronomii w zasadniczej szkole zawodowej"
Superczyńska Ewa, Żylińska-Kaczmarek Melania