Zarządzanie bezpieczeństwem żywności -

Zarządzanie bezpieczeństwem żywności

4.00 Oceń książkę!

Autor: ...

Wydawnictwo: C.H. Beck (uprz)
ISBN: 9788325502386
EAN:
Format: 165 x 235
Oprawa: miękka
Stron: 388
Data wydania: 2010-09-23
Gdzie kupić tanią książkę?
książka
55.00
książka
58.97zł
Książka w Twoim domu w ciągu 48h
Bezpieczeństwo żywności jest dla współczesnego konsumenta najważniejszą cechą, której oczekuje od nabywanej i konsumowanej żywności. Sfera zapewnienia tego bezpieczeństwa jest obecnie ściśle regulowana normami prawa unijnego i krajowego. W ostatnim dziesięcioleciu wiele się zmieniło w tym względzie, począwszy od opublikowania dyrektywy 93/43/EEC w czerwcu 1993 r. do opublikowania ?pakietu rozporządzeń higienicznych? w kwietniu 2004 r. i opublikowania norm ISO serii 22000.

Książka jest kompleksowym opracowaniem problematyki związanej z zarządzaniem bezpieczeństwem żywności. Autorzy omawiają zwłaszcza takie zagadnienia, jak:
  • podstawowe uwarunkowania zapewnienia jakości żywności, w tym zagrożenia biologiczne i chemiczne;
  • podstawy ustawodawstwa żywnościowego;
  • dobre praktyki produkcyjne i higieniczne;
  • system HACCP;
  • metody i systemy zapewnienia jakości i zarządzania nią w przetwórstwie żywności, w tym funkcje laboratoriów.

Książka "Zarządzanie bezpieczeństwem żywności"