Zakwas. Technologia w piekarni -

Zakwas. Technologia w piekarni

4.00 Oceń książkę!

Autor: ...

Wydawnictwo: PWN
ISBN: 9788301182991
EAN:
Format: 240 x 155
Oprawa: twarda
Stron: 470
Data wydania: 2015-09-20
Gdzie kupić tanią książkę?
książka
75.99
książka
102.47zł
Książka w Twoim domu w ciągu 48h
Jak zakwas wpływa na jakość pieczywa i jego właściwości odżywcze?

Jakie są techniki prowadzenia kwasu pszennego i żytniego?

W książce przedstawiono wyniki badań w zakresie prowadzenia zakwasu - zarówno z perspektywy naukowej, jak i empirycznej - oraz cenne wskazówki praktyczne pomocne w kłopotliwych sytuacjach. W publikacji uwzględniono zagadnienia takie jak procesy metaboliczne zachodzące podczas fermentacji zakwasu czy też metody biologii molekularnej służące analizowaniu jego mikroflory.

W książce zawarto również informacje dotyczące m.in.:

  • prowadzenia zakwasu żytniego i pszennego,
  • zasad działania urządzeń do produkcji zakwasów wraz z prezentacją ich wad i zalet,
  • możliwości dostosowania metody prowadzenia zakwasu do indywidualnych potrzeb,
  • kultur starterowych do wyprowadzania zakwasów w zakładach piekarniczych.

    Książka "Zakwas. Technologia w piekarni"