Z pól i lasów na stół i do spiżarni - Fiedoruk Andrzej

Z pól i lasów na stół i do spiżarni

4.00 Oceń książkę!

Autor: Fiedoruk Andrzej

Wydawnictwo: Muza
ISBN: 9788374957991
EAN: 9788374957991
Format: 205 x 145 x 12
Oprawa: Miękka
Stron: 144
Data wydania: 2010
Gdzie kupić tanią książkę?
książka
7.97
książka
15.99zł
Książka w Twoim domu w ciągu 48h
Las jest kolebką naszej cywilizacji. Dla praprzodków człowieka stanowił naturalne schronienie i podstawę zaopatrzenia w żywność. Współcześnie las, uzupełniający produkty z pól, zyskał funkcję rekreacyjną - najczęściej kojarzoną z grzybobraniem. Oprócz grzybów las dostarcza nam również jagód, owoców, które mogą wzbogacić stół i spiżarnię, orzechów, i roślin zielnych. I o wykorzystaniu tych darów traktuje niniejsza książka.

Metody utrwalania darów lasu, aby wykorzystać je z największym pożytkiem dla smaku, zdrowia i radości życia
Oryginalne potrawy z grzybów, jagód, orzechów, owoców krzewów i drzew - przygotowane bez konserwantów i udoskonalaczy
Smakołyki z domowej spiżarni: susze, marynaty, kiszonki, solanki i inne przetwory, które z pewnością zachwycą domowników i gości

Książka "Z pól i lasów na stół i do spiżarni"
Fiedoruk Andrzej