Wytwarzanie ciasta oraz kształtowanie wyrobów piekarskich T.3.2. Podręcznik do nauki zawodu piekarz - Giemza Ewa

Wytwarzanie ciasta oraz kształtowanie wyrobów piekarskich T.3.2. Podręcznik do nauki zawodu piekarz

4.00 Oceń książkę!

Autor: Giemza Ewa

Wydawnictwo: WSiP
ISBN: 9788302157103
EAN: 9788302157103
Format: 240 x 170 x 5
Oprawa: Miękka
Stron: 152
Data wydania: 2016
Gdzie kupić tanią książkę?
książka
40.97
Książka w Twoim domu w ciągu 48h
Podręcznik szczegółowo charakteryzuje poszczególne rodzaje pieczywa i wyrobów piekarsko-cukierniczych. Omawia najczęściej występujące błędy w trakcie przygotowania wyrobów piekarskich. Publikacja szczegółowo przedstawia budowę receptur piekarskich i obliczenia związane z nimi. Liczne przykłady pomagają uczniowi zrozumieć zasadę najczęściej występujących obliczeń na omawianym etapie technologicznym. Publikacja koncentruje się na przygotowaniu wszystkich surowców, których używa się w produkcji pieczywa. Zawiera mnóstwo praktycznych wskazówek. Opracowanie omawia szczegółowo procesy zachodzące w trakcie powstawania ciasta żytniego i pszennego. Przedstawia różne metody technologiczne ich produkcji. Omawia otrzymywanie poszczególnych wyrobów piekarskich zarówno metodami ręcznej obróbki jak i maszynowej.

Książka "Wytwarzanie ciasta oraz kształtowanie wyrobów piekarskich T.3.2. Podręcznik do nauki zawodu piekarz"
Giemza Ewa