Współczesna margaryna -

Współczesna margaryna

4.00 Oceń książkę!

Autor: ...

Wydawnictwo: WNT
ISBN: 9788320436990
EAN: 9788320436990
Format: 235 x 165 x 10
Oprawa: Miękka ze skrzydełkami
Stron: 170
Data wydania: 2010
Gdzie kupić tanią książkę?
książka
39.50
Książka w Twoim domu w ciągu 48h
Pierwsza książka o margarynie!
Współczesna margaryna. Aspekty technologiczne i żywieniowe to pierwsza i jedyna tego typu publikacja na rynku krajowym.
Jest to nowoczesne opracowanie na temat produktu towarzyszącemu nam codziennie, budzącego liczne kontrowersje i dyskusje.
Autorzy przedstawili w niej wszystkie zagadnienia dotyczące surowców używanych do jej produkcji w aspekcie składu chemicznego, jakości sensorycznej, żywieniowej czy zdrowotnej.
Udowadniają, że skład dzisiejszej margaryny jest niezwykle korzystny dla organizmu człowieka dzięki czemu wiele instytucji żywieniowych i zajmujących się zdrowiem postuluje zastąpienie tłuszczów zwierzęcych margarynami miękkimi.
Książka stanowi bardzo cenną pozycję na rynku wydawniczym zarówno jako podręcznik dla studentów, jak i bardzo ciekawa książka o charakterze popularno-naukowym.

Książka "Współczesna margaryna"