Włoskie specjały. Książka kucharska. Poradnik bez kantów - Dawn Altomari

Włoskie specjały. Książka kucharska. Poradnik bez kantów

4.00 Oceń książkę!

Autor: Dawn Altomari

Wydawnictwo: Helion;Septem
ISBN: 9788324612956
EAN:
Format: 175 x 230
Oprawa: miękka
Stron: 320
Data wydania: 2008-03-12
Gdzie kupić tanią książkę?
książka
27.99
książka
30.50zł
Książka w Twoim domu w ciągu 48h
Włochy to raj dla zmysłów. To kraj opery karmiącej słuch. To kolebka renesansu słynnego z najznakomitszych dzieł sztuki stanowiących ucztę dla oczu. To ojczyzna czerwonego Ferrari, którego skórzana tapicerka wzbudza tęsknotę za wielkim luksusem. Miejsce, gdzie zapach ziół, cytrusów i bergamotki miesza się z wieloma innymi, zaskakując swą intensywnością. I nawet w tym cudownym zakątku wszechświata wszystkie drogi prowadzą do? kuchni. Jeśli włoskie menu kojarzy Ci się głównie z odgrzewaną pizzą, makaronem spaghetti z knajpy na rogu ulicy albo deserem tiramisu, w przypadku którego nie można właściwie orzec, czy jest jogurtem, czy może ciastkiem, czas najwyższy powiedzieć: "BASTA!". Zacznij ucztować jak rzymscy bogowie i poznaj zadziwiające przepisy wykorzystujące tak smakowite produkty, jak oliwa z oliwek, ocet balsamiczny, frutti di mare, pomidory w stu odmianach oraz słynne białe trufle.

Książka "Włoskie specjały. Książka kucharska. Poradnik bez kantów"
Dawn Altomari