Właściwości fizyczne żywności -

Właściwości fizyczne żywności

4.00 Oceń książkę!

Autor: ...

Wydawnictwo: Wydawnictwa Naukowo Techniczne
ISBN: 9788320437041
EAN:
Format: 165 x 240
Oprawa: miękka
Stron: ...
Data wydania: ...
Gdzie kupić tanią książkę?
książka
38.99
książka
50.97zł
Książka w Twoim domu w ciągu 48h
Jest to pierwsze opracowanie o charakterze podręcznika, w którym zwięźle omówiono właściwości fizyczne żywności, w tym właściwości mechaniczno-reologiczne, aerodynamiczne, cieplne, powierzchniowe, optyczne, dyfuzyjne, elektryczne, akustyczne z uwzględnieniem żywności sypkiej. Znajomość tych zagadnień jest niezbędna do odpowiedniego projektowania produktu żywnościowego, jego procesu technologicznego i sterowania nim oraz do projektowania maszyn, urządzeń i aparatów niezbędnych we wszystkich branżach przemysłu spożywczego.

Książka "Właściwości fizyczne żywności"