Wędzenie mięsa, kiełbas i ryb - Egon Binder

Wędzenie mięsa, kiełbas i ryb

4.00 Oceń książkę!

Autor: Egon Binder

Wydawnictwo: Multico
ISBN: 9788370734411
EAN:
Format: 130 x 190
Oprawa: miękka
Stron: 118
Data wydania: 2007-09-09
Gdzie kupić tanią książkę?
książka
17.99
Książka w Twoim domu w ciągu 48h
Wędzenie jest nie tylko obrosłą w tradycje metodą ochrony mięsa i ryb przed zepsuciem - pierś kurczęcia bądź gęsi, kawałek baraniny lub właśnie złowiona na wędkę ryba stają się w dymie wybornymi przysmakami. Piece i komory wędzarnicze: małe urządzenia ogrodowe, do użycia na kempingu i przy łowisku ryb, wędzarnie do samodzielnego wykonania, szafy i komory wędzarnicze, jak unikać błędów w czasie wędzenia. Wędzenie mięsa i kiełbas: ważne reguły peklowania, wędzonki z wieprzowiny, baraniny, drobiu lub dziczyzny kiełbasa surowa, parzona i gotowana jaki dym do jakiej kiełbasy przepisy. Wędzenie ryb: patroszenie, czyszczenie, solenie, metody wędzenia, gatunki ryb polecane do wędzenia, przechowywanie i zamrażanie, przepisy.

Książka "Wędzenie mięsa, kiełbas i ryb"
Egon Binder