Tradycyjna kuchnia gruzińska - Kiładze Jelena

Tradycyjna kuchnia gruzińska

4.00 Oceń książkę!

Autor: Kiładze Jelena

Wydawnictwo: Rea
ISBN: 9788379931071
EAN: 9788379931071
Format: 233 x 177 x 22
Oprawa: Twarda
Stron: 256
Data wydania: 2017
Gdzie kupić tanią książkę?
książka
27.97
Książka w Twoim domu w ciągu 48h
Dzięki tej książce wyruszymy w fascynującą wyprawę kulinarną po Gruzji. Poznamy jej bogatą historię, tradycje wspólnego biesiadowania oraz sposoby
przygotowywania narodowych potraw. Kuchnia gruzińska jest pełna pysznych serów (suługuni i imeretyński), pachnących warzyw (fasola, bakłażany, pomidory)
i aromatycznych ziół (kolendra, estragon, bazylia).

Celem Autorki było dotarcie do unikalnych smaków i zapachów Gruzji, stąd przepisów na wiele potraw nie znajdziemy w żadnej innej książce kucharskiej!

W książce nie zabrakło również tak popularnych dań, jak chaczapuri, chinkali, sacywii, które są łatwo rozpoznawalne daleko poza granicami Gruzji.


"Posługując się językiem kulinarnym, chciałam, aby ta książka stała się harmonijną potrawą. Rolę podstawowego produktu odegrały w niej dokładne wiadomości - przepisy i fakty historyczne, a cała reszta posłużyła jako przyprawy, bez których potrawa byłaby mdła, nieapetyczna i niestrawna".
fragment Wstępu

Książka "Tradycyjna kuchnia gruzińska"
Kiładze Jelena