Tradycyjna kuchnia gruzińska - Jelena Kiładze

Tradycyjna kuchnia gruzińska

4.00 Oceń książkę!

Autor: Jelena Kiładze

Wydawnictwo: Rea
ISBN: 9788375443202
EAN:
Format: 170 x 225
Oprawa: twarda
Stron: 256
Data wydania: 2011-09-19
Gdzie kupić tanią książkę?
książka
38.49
książka
43.00zł
Książka w Twoim domu w ciągu 48h
Tradycyjna kuchnia gruzińska - praktyczne porady i sprawdzone receptury.

Dzięki tej książce wyruszymy w fascynującą wyprawę kulinarną po Gruzji. Poznamy jej bogatą historię, tradycje wspólnego biesiadowania oraz sposoby przygotowywania i charakterystykę głównych dań. Kuchnia gruzińska jest pełna pysznych serów (suługuni i imeretyjski), pachnących warzyw (fasola, bakłażany i pomidory) i aromatycznych ziół (kolendra, estragon i bazylia).

Nie zabraknie tu oczywiście przepisów na popularne chaczapuri, chinkali, sacywii, które są łatwo rozpoznawalne również daleko poza granicami Gruzji.
Jednak celem Autorki było dotarcie do autentycznej Gruzji, do jej unikalnych smaków i zapachów; stąd wielu przepisów na tutejsze potrawy nie znajdziemy w żadnej innej książce kucharskiej!

Książka "Tradycyjna kuchnia gruzińska"
Jelena Kiładze