Technologie produkcji cukierniczej Podręcznik Część 2 - Kaźmierczak Magdalena

Technologie produkcji cukierniczej Podręcznik Część 2

4.00 Oceń książkę!

Autor: Kaźmierczak Magdalena

Wydawnictwo: Rea
ISBN: 9788375443615
EAN: 9788375443615
Format: 23,5 x 16,5 x 1,0
Oprawa: Miękka
Stron: 216
Data wydania: 2011
Gdzie kupić tanią książkę?
książka
39.50
książka
41.80zł
Książka w Twoim domu w ciągu 48h
Podręcznik przeznaczony dla uczniów i słuchaczy kształcących się w zawodzie ?cukiernik? w zasadniczych szkołach zawodowych i szkołach policealnych.

Materiał pozwala uczniom i przyszłym pracownikom zakładów cukierniczych zdobyć aktualną wiedzę dotyczącą:
? tworzyw dekoracyjnych i zasad dekorowania wyrobów gotowych;
? charakterystyki i technologii wytwarzania wyrobów cukierniczych, lodów i wyrobów ciastkarskich;
? dokumentacji rozliczeniowej w zakładzie cukierniczym;
? kierunków rozwoju branży cukierniczej.

W książce uwzględniono także tradycyjne i nowoczesne rozwiązania technologiczne oraz obowiązujące przepisy prawne. Liczne ilustracje, fotografie, schematy poglądowe ułatwiają zrozumienie opisanych czynności oraz przebieg produkcji i poszczególnych procesów.

Podręcznik opracowano zgodnie z aktualną podstawą programową i programem nauczania. Uwzględniono standardy wymagań egzaminacyjnych potwierdzających kwalifikacje zawodowe dla zawodu ?cukiernik?.

Książka "Technologie produkcji cukierniczej Podręcznik Część 2"
Kaźmierczak Magdalena