Technologia żywności Podręcznik dla technikum. Część 1 -

Technologia żywności Podręcznik dla technikum. Część 1

4.00 Oceń podręcznik!

Autor: ...

Wydawnictwo: Wsip Wydawnictwa Szkolne I Pedagogiczne Wysokonakl
ISBN: 9788302078477
EAN: 9788302078477
Format: 0
Oprawa: miękka
Stron: 240
Data wydania: 2003-07-07
Gdzie kupić tani podręcznik?
podręcznik
24.50
Podręcznik w Twoim domu w ciągu 48h
Podręcznik jest przeznaczony dla uczniów klas I technikum, zawód: technik technologii żywności, wszystkie specjalizacje. Polecamy go również uczniom liceum profilowanego o profilu: rolniczo-spożywczym, blok tematyczny - podstawy przetwórstwa żywności.Zawiera wyjaśnienie ogólnych pojęć występujących w technologii żywności oraz podstawowe wiadomości na temat branży spożywczej i technologii żywności. Omówiono w nim warunki pracy w zakładzie przetwórstwa spożywczego oraz zagadnienia normalizacji w Polsce i w Unii Europejskiej. Podano ogólną charakterystykę bazy surowcowej przetwórstwa spożywczego, omówiono różne rodzaje opakowań stosowanych do żywności, jej jakości, skażenia i zanieczyszczenia oraz dodatki do żywności i rodzaje produktów spożywczych.

Podręcznik "Technologia żywności Podręcznik dla technikum. Część 1"