Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem - część 1. Podręcznik - Małgorzata Konarzewska; Barbara Zielonka; Maria Konarzewska-Sokołowska

Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem - część 1. Podręcznik

4.00 Oceń podręcznik!

Autor: Małgorzata Konarzewska; Barbara Zielonka; Maria Konarzewska-Sokołowska

Wydawnictwo: Rea
ISBN: 9788371414695
EAN:
Format: 190 x 250
Oprawa: miękka
Stron: 218
Data wydania: 2012-04-10
Gdzie kupić tani podręcznik?
podręcznik
35.99
Podręcznik w Twoim domu w ciągu 48h
Podręcznik został opracowany zgodnie z podstawą programową kształcenia w zawodzie kucharz małej gastronomii. Część 1 podręcznika zawiera wiadomości dotyczące bezpieczeństwa i higieny pracy w gastronomii oraz prawa żywnościowego, systemów jakości GMP, GHP, HACCP, objaśnia procesy technologiczne, zioła i przyprawy, tłuszcze, warzywa, ziemniaki, grzyby, mleko i jego przetwory, jaja i sosy zimne, zboża i przetwory zbożowe, sosy gorące, ciasta, owoce i desery.

Staranny dobór treści pod względem merytorycznym i metodycznym, wzbogacony dużą liczbą ilustracji, schematów, fotografii oraz receptur, pozwoli uczniowi na szybkie i efektywne przyswojenie wiedzy zarówno teoretycznej, jak i praktycznej. Dla nauczyciela podręcznik ten stanowi cenną pomoc w realizacji materiału programowego w zakresie technologii gastronomicznej z towaroznawstwem.

Podręcznik "Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem - część 1. Podręcznik"
Małgorzata Konarzewska; Barbara Zielonka; Maria Konarzewska-Sokołowska