Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem część 1 - Konarzewska Małgorzata, Zielonka Barbara, Konarzewska-Sokołowska Maria

Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem część 1

4.00 Oceń książkę!

Autor: Konarzewska Małgorzata, Zielonka Barbara, Konarzewska-Sokołowska Maria

Wydawnictwo: Rea
ISBN: 8371414692
EAN: 9788371414695
Format: 250 x 190 x 15
Oprawa: Miękka
Stron: 220
Data wydania: 2014
Gdzie kupić tanią książkę?
książka
26.47
Książka w Twoim domu w ciągu 48h
Podręcznik został opracowany zgodnie z podstawą programową kształcenia w zawodzie kucharz małej gastronomii.
Część I podręcznika zawiera wiadomości dotyczące bezpieczeństwa i higieny pracy w gastronomii oraz prawa żywnościowego systemów jakości GMP, GHP, HACCP, objaśnia procesy technologiczne, zioła i przyprawy, tłuszcze, warzywa, ziemniaki, grzyby, mleko i jego przetwory, jaja i sosy zimne, zboża i przetwory zbożowe, sosy gorące, ciasta, owoce i desery.
Staranny dobór treści pod względem merytorycznym i metodycznym, wzbogacony dużą liczbą ilustracji, schematów, fotografii oraz receptury, pozwoli uczniowi na szybkie i efektywne przyswojenie wiedzy zarówno teoretycznej, jak i praktycznej. Na podkreślenie zasługuje fakt, że Autorki uwzględniły w podręczniku standardy wymagań egzaminacyjnych.

Książka "Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem część 1"
Konarzewska Małgorzata, Zielonka Barbara, Konarzewska-Sokołowska Maria