Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem 1 - Konarzewska Małgorzata

Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem 1

4.00 Oceń książkę!

Autor: Konarzewska Małgorzata

Wydawnictwo: REA
ISBN: 9788371419942
EAN: 9788371419942
Format: 235 x 165 x 17
Oprawa: Miękka
Stron: 338
Data wydania: 2009
Gdzie kupić tanią książkę?
książka
31.00
książka
35.49zł
Książka w Twoim domu w ciągu 48h
Technologia gastronomiczna z towarzystwem stanowi pierwszą część trzyczęściowego podręcznika, przeznaczonego dla techników i szkół policealnych kształcących w zawodzie kucharz.

Część 1 zawiera wiadomości o środkach spożywczych, sposobach oceny sensorycznej surowców i potraw. Wiele uwagi poświęcono zagadnieniom bezpieczeństwa i higieny pracy w gastronomii, prawu żywnościowemu oraz wdrażaniu systemów GMP, GHP i HACCP.
W dalszych rozdziałach omówiono ocenę towaroznawczą tłuszczów, warzyw, ziemniaków, grzybów, owoców, mleka i jego przetworów oraz ich zastosowanie w produkcji potraw. Osobny rozdział poświęcono przyprawom.

Książka "Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem 1"
Konarzewska Małgorzata