Technika w produkcji cukierniczej Podręcznik - Kocierz Katarzyna

Technika w produkcji cukierniczej Podręcznik

4.00 Oceń książkę!

Autor: Kocierz Katarzyna

Wydawnictwo: Rea
ISBN: 9788375441161
EAN: 9788375441161
Format: 235 x 165 x 11
Oprawa: Miękka
Stron: 208
Data wydania: 2010
Gdzie kupić tanią książkę?
książka
31.50
książka
36.10zł
Książka w Twoim domu w ciągu 48h
Podręcznik przeznaczony do nauczania zawodu ?cukiernik? na poziomie zasadniczej szkoły zawodowej i szkoły policealnej. Opracowany zgodnie z podstawą programową i standardami wymagań egzaminacyjnych. Dopuszczony przez MEN do użytku szkolnego.

Zawiera najważniejsze informacje dotyczące budowy, zasad działania oraz eksploatacji nowoczesnych maszyn i urządzeń stosowanych w produkcji cukierniczej. Składa się z 18 rozdziałów omawiających wyczerpująco poszczególne zagadnienia, m.in.: rysunek techniczny, części maszyn, urządzenia chłodnicze, organizację zakładu ciastkarskiego, piece cukiernicze. Przygotowany w sposób jasny i przystępny stanowi niezwykle cenne źródło wiedzy dla uczniów i słuchaczy kształcących się zawodzie cukiernika.

Podręcznik ma bardzo atrakcyjną szatę graficzną, zawiera wiele kolorowych ilustracji, tabel, schematów i wykresów, które pomogą szybko i efektywnie przyswoić wiedzę dotyczącą np.:

? rysunku technicznego, materiałów konstrukcyjnych i części maszyn;
? podstawowych wiadomości z elektrotechniki;
? aparatury kontrolno-pomiarowej;
? urządzeń chłodniczych;
? transportu wewnętrznego;
? organizacji zakładu ciastkarskiego;
? urządzeń do przygotowania surowców i półproduktów;
? narządzi ręcznych oraz maszyn i urządzeń do wytwarzania i obróbki ciasta;
? pieców cukierniczych oraz urządzeń do smażenia i pieczenia;
? urządzeń do produkcji lodów;
? urządzeń do glazurowania, żelowania, oblewania, krojenia, pakowania wyrobów cukierniczych i mycia pojemników;
? mechanizacji produkcji cukierniczej;
? maszyn i urządzeń do produkcji karmelków;
? gospodarki energetycznej i wodno-ściekowej;
? zasad udzielania pomocy przedlekarskiej ofiarom wypadków przy pracy.

Książka "Technika w produkcji cukierniczej Podręcznik"
Kocierz Katarzyna