Tajskie smaki. 50 przepisów kuchni tajskiej - Julie Schwob

Tajskie smaki. 50 przepisów kuchni tajskiej

4.00 Oceń książkę!

Autor: Julie Schwob

Wydawnictwo: Buchmann
ISBN: 9788328012653
EAN:
Format: 190 x 240
Oprawa: miękka
Stron: 140
Data wydania: 2015-01-28
Gdzie kupić tanią książkę?
książka
25.99
książka
27.97zł
Książka w Twoim domu w ciągu 48h
Potrawy tajskiej kuchni uznawane są za jedne z najbardziej oryginalnych na świecie. Tajemnicą jest pięć smaków: kwaśny, słodki, słony, gorzki i ostry.

Najzdrowsza, najbardziej zróżnicowana, najsmaczniejsza i jednocześnie najmniej skomplikowana. Te wszystkie cechy może mieć tylko jedyna kuchnia na świecie i jest to właśnie tajska.

Dania powinny mieć w sobie ostrość, słodycz, gorycz, kwaśność i słoność. Ta zasada nawiązuje do zasady harmonii uznanej przez Tajów za istotę udanego i spełnionego życia.

Książka "Tajskie smaki. 50 przepisów kuchni tajskiej"
Julie Schwob