Szybko, świeżo, prosto - Donna Hay

Szybko, świeżo, prosto

4.00 Oceń książkę!

Autor: Donna Hay

Wydawnictwo: Albatros
ISBN: 9788378855644
EAN:
Format: 245 x 295
Oprawa: miękka
Stron: 208
Data wydania: 2015-03-20
Gdzie kupić tanią książkę?
książka
51.99
książka
58.97zł
Książka w Twoim domu w ciągu 48h

Fast, fresh, simple Donny Hay - australijskiej ikony świata kulinariów - to ponad 160 przepisów na szybkie, łatwe do wykonania, świeże dania na każdą okazję!

 

Szybko, świeżo, prosto - to trzy podstawowe zasady kuchni Donny Hay.

 

Jak napisała Marta Gessler w "Wysokich Obcasach" - "bez stylizacji, przepisów i interpretacji kulinarnych Hay światowa gastronomia byłaby uboga i nudna". I rzeczywiście, Donna Hay jest powszechnie uważana za mistrzynię sztuki kulinarnej, boginię domowego ogniska - czczoną i uwielbianą zarówno przez profesjonalnych szefów kuchni, jak i gospodynie domowe. Jest uroczą i bezpretensjonalną perfekcjonistką, ale też zmyślną kulinarną oszustką, która zawsze wie jak i kiedy  ułatwić sobie pracę.

Dzięki Szybko, świeżo, prosto  miłośnicy gotowania i dobrego jedzenia dowiedzą się, jak szybko i bez spędzania długich godzin w kuchni przygotować przepyszne i zdrowe dania. Autorka nie szczędzi adeptom sztuki kulinarnej bezcennych rad i wskazówek, które sprawią, że smak i wygląd dań będą spektakularne.  Donna proponuje nowoczesne zastosowanie tradycyjnych receptur, własną estetykę serwowania potraw, ale też zdradza fundamentalne podstawy organizacji pracy w kuchni, jak choćby to, jak przechowywać i wykorzystywać kupione wcześniej składniki. W Szybko, świeżo, prosto Donna Hay dowodzi, że przygotowywanie posiłków może być przyjemne, a nawet relaksujące. Łatwo i szybko przekonamy się, że jej potrawy smakują równie dobrze, jak wyglądają!

Donna Hay - dziennikarka kulinarna i autorka książek kucharskich jest IKONĄ DOMOWEGO GOTOWANIA. To australijska damska wersja Jamiego Olivera. Praktyczna i dokładna jak Martha Stewart i pełna fantazji jak Nigella Lawson. Kiedy miała zaledwie 25 lat, została redaktorką działu kulinarnego w "Marie Claire", dzisiaj jest kulinarnym guru, gwiazdą telewizji i wydaje własne czasopismo "Donna Hay Magazine". Jej programy kulinarne zbierają ogromną widownię przed telewizorami na całym świecie, także w Polsce.

Książka "Szybko, świeżo, prosto"
Donna Hay