Sztuka kulinarna państw Unii Europejskiej - Maria Szustakowska-Chojnacka

Sztuka kulinarna państw Unii Europejskiej

4.00 Oceń książkę!

Autor: Maria Szustakowska-Chojnacka

Wydawnictwo: Astrum
ISBN: 9788363758431
EAN:
Format: 140 x 205
Oprawa: miękka
Stron: 238
Data wydania: 2013-12-03
Gdzie kupić tanią książkę?
książka
25.99
książka
29.47zł
Książka w Twoim domu w ciągu 48h
Autorką Sztuki kulinarnej państw Unii Europejskiej jest dietetyk, technolog żywienia zbiorowego i mikrobiolog żywności - Maria Szustakowska-Chojnacka, której pasją jest hotelarstwo i turystyka.

"To właśnie podróże do różnych krajów świata stały się inspiracją do napisania tej książki. Bo przecież nie można poznać kultury danego narodu, nie znając jego sztuki kulinarnej kształtowanej na przestrzeni stuleci. Niezmiernie ważne jest poszukiwanie i poznawanie tradycyjnych potraw, które są podstawą kuchni narodowych. Mogą nam one powiedzieć wiele o ludziach, którzy spożywają je obecnie, a także o tych, którzy przyrządzali je od wieków. Te tradycyjne potrawy stanowią symbol danego państwa i są jego znakiem rozpoznawczym, toteż nie wolno nam o nich zapominać i należy je kultywować".
Maria Szustakowska-Chojnacka jest również Autorką książek: Nasze zdrowie a składniki odżywcze i 100 roślin w Twojej kuchni.

Książka "Sztuka kulinarna państw Unii Europejskiej"
Maria Szustakowska-Chojnacka