Szafran mięta i kardamon - Khanafer Samar

Szafran mięta i kardamon

4.00 Oceń książkę!

Autor: Khanafer Samar

Wydawnictwo: Buchmann
ISBN: 9788328050273
EAN: 9788328050273
Format: 280 x 220 x 24
Oprawa: Twarda
Stron: ...
Data wydania: 2019
Gdzie kupić tanią książkę?
książka
53.97
Książka w Twoim domu w ciągu 48h
Po pierwszej, znakomicie przyjętej przez wszystkich miłośników dobrej kuchni książce Hummus, za'atar i granaty czas na kolejną przygodę kulinarną z Samar.
Szafran, mięta i kardamon to zbiór ponad 100 przepisów, które pozwolą na nowo odkryć zioła i przyprawy - począwszy od rodzimej natki pietruszki, przez tymianek, kumin czy kolendrę, aż po sumak, anyż oraz szafran. Samar prezentuje dobrze znane dania w nowej, jeszcze smaczniejszej i ciut mocniej doprawionej odsłonie. Łączy przy tym przeróżne tradycje kulinarne - proponuje głównie dania z lokalnych polskich składników, ale doprawione całkiem sporą szczyptą egzotyki. Autorka dzieli się również mnóstwem praktycznych porad związanych z przechowywaniem ziół i przypraw. Książka została przygotowana zgodnie z polskim kalendarzem sezonowości - tak, żeby zawsze jeść to, co akurat jest najzdrowsze, najsmaczniejsze i… najtańsze.

Książka "Szafran mięta i kardamon"
Khanafer Samar