Sporządzanie potraw i napojów Kwalifikacja TG.07 Podręcznik Część 2 - Kmiołek-Gizara Anna

Sporządzanie potraw i napojów Kwalifikacja TG.07 Podręcznik Część 2

4.00 Oceń książkę!

Autor: Kmiołek-Gizara Anna

Wydawnictwo: WSiP
ISBN: 9788302173608
EAN: 9788302173608
Format: 245 x 170 x 25
Oprawa: Miękka
Stron: ...
Data wydania: 2018
Gdzie kupić tanią książkę?
książka
62.97
Książka w Twoim domu w ciągu 48h
W podręczniku omówiono zagadnienia zawarte w opisie kwalifikacji TG.07. Skoncentrowano się na przedstawieniu grup surowców i sposobów ich przetwarzania w trakcie przygotowywania produktów i półproduktów gastronomicznych. Wybrana przez autorkę metoda przekazywania wiedzy umożliwia uczniowi zdobycie wszystkich niezbędnych informacji o danym surowcu i jego wykorzystaniu kulinarnym. Na końcu podręcznika znajdują się wybrane receptury. Oddzielenie części teoretycznej od ćwiczeń praktycznych ułatwia uczniowi przygotowanie się do poszczególnych części egzaminu potwierdzającego kwalifikację w zawodzie.

Podręcznik jest dostosowany językowo i merytorycznie do wieku odbiorcy. Zaprezentowano tu podstawową terminologię techniczną stosowaną w branży gastronomicznej, w przypadku terminów obcojęzycznych wskazano ich poprawną wymowę. Podręcznik zawiera wykaz najważniejszych terminów i pojęć branżowych w językach polskim, angielskim i niemieckim.

Książka "Sporządzanie potraw i napojów Kwalifikacja TG.07 Podręcznik Część 2"
Kmiołek-Gizara Anna