Sosy zimne i gorące we współczesnej kuchni - Praca zbiorowa

Sosy zimne i gorące we współczesnej kuchni

4.00 Oceń książkę!

Autor: Praca zbiorowa

Wydawnictwo: Olimp Media
ISBN: 9788377070673
EAN: 9788377070673
Format: 200 x 140 x 15
Oprawa: Twarda
Stron: 140
Data wydania: 2011
Gdzie kupić tanią książkę?
książka
9.00
Książka w Twoim domu w ciągu 48h
Prezentujemy wybór przepisów na sosy zimne i gorące. Znajdziesz tu receptury na takie sztandarowe specjały, jak winegret w kilku odsłonach, majonez, beszamel czy sos holenderski, a także sporo oryginalnych pomysłów – np. na sos wielkanocny, chrzanowy z gruszką czy rakowy.

Nie zapomnieliśmy też o kuszących sosach deserowych – idealnych do lodów, deserów owocowych, puddingów czy naleśników.

Oprócz sosów zadomowionych w polskiej kuchni od wieków przedstawiamy również przepisy na dodatki popularne od stosunkowo niedługiego czasu – np. greckie tzatziki czy włoskie pesto.

Ponadto podpowiadamy, do jakich dań pasują poszczególne sosy, a nawet podajemy receptury na przysmaki z niektórymi z nich – mając nadzieję, że będą one dla Czytelników inspiracją do własnych kompozycji smakowych.

Książka "Sosy zimne i gorące we współczesnej kuchni"
Praca zbiorowa